Middag

Omakase / Avsmakningsmeny 520;-

Robatayaki är en japansk Teknik, maten grillas på spett över glöd.  Alla rätter är smårätter som lämpar sig till att skickas runt bordet och det finns alltid något till alla på menyn.   Låt dig inspireras av och avnjuta det japanska köket i en atmosfär som får dig att känna dig speciell – irasshaimase.
Vi serverar 9 rätter i Omakase. Maten serveras löpande under sittningen. Själva menyn brukar ta en dryg timme att servera.

Minimum 2 personer. Inga substitut tillåts. Menyn kan variera från dag till dag, efter utbud och säsong. 520:-
Abura-age Salada / Misomajonnäs, Spenat och vårlök sallad Tataki Moriawase / Halstrad tonfisk med ingefärsdressing
Kaki / Ostron, ponzu, koriander, chiliolja
Misobakat ägg / Sparris katsuboshi
Sakana Shio Yaki / Hel fisk, sparrisbroccoli, ris med umeboshi
Rammuchoppu / Lammkotletter
Kakuni / Grissida
Mango mizu shingen mochi / Regndroppkaka med mango
Sesamtryffel / chokladtryffel med valnötter, dadlar seseamfrön

Dagens fisk serveras med umeboshi på ris Asuparagasu burokkorri / Sparrisbroccoli  Ramuchoppu / Lammkotletter Eringi / Kungsmusslor  San-nen Bancha/ Rostat koffeinfritt japanskt grönt te Matcha Kasutera / Matcha Sponge Cake

Sunakku / Snacks
  • Edamame 55:-
  • Kimuchi 45:-
  • Abura-age Salada 55:-

    Misomajonnäs, spenat och vårlöksallad

  • Atsu-age 55:-

    Friterad tofu, vårlök, Shishito, hoisindressing

Yasai / Grönsaker
  • Asuparagasu 55:-

    Sparris

  • Eringi 60:-

    Kungsmussling

  • Satsumaimo 45:-

    Sötpotatis

  • Mekyabetsu 45:-

    Brysselkål

  • Atsuage 40:-

    Tofu

Shiifudo / Fisk och skaldjur

  • Gindara Saikyo Yaki 140:-

    Black Cod” i Saikyo Miso

  • Shake 115:-

    Lax

  • Hamachi 120:-

    Yellowtail

  • Hotate 125:-

    Kammusslor

  • Burakku Taigar Ebi 120:-

    Jätteräka

  • Tako 110:-

    Bläckfisk

Oniku / Kött

Wagyu är samlingsnamnet för specifika nötkreatur från Japan, vars kött är otroligt smakrikt och mört. Vi på RAWBATA är riktigt stolta över att vi kan erbjuda Wagyu från prefekturen Kagoshima, känd för sin traditionella uppfödning.

  • File 115:-

    Oxfilé

  • Ramchoppu 130:-

    Lammkotletter

  • Tori Tsukune 120:-

    Kycklingköttbullar

  • Buta Kakuni 110:-

    Grissida

  • Momo 100:-

    Kycklinglår

Gohan / Ris

  • Yaki-Onigiri 50:-

    Grillad risboll, sesamfrön

  • Kiri-Mochi 50:-

    Riskaka med rostade sesamfrön

  • Umeboshi Gohan 35:-

    Ris med picklade plommon

Sashimi och tataki

  • Sashimi Moriawase 135:-

    Hamachi, tonfisk och lax med ponzu

  • Sashimi Hotate 110:-

    Kammussla med wasabi dressing

  • Hamachi Tataki 115:-

    Halstrad Hamachi med yuzudressing

  • Maguro Tataki 120:-

    Tonfisk med ingefärsdressing

Signature

  • Abura-age Salada 55:-

    Misomajonnäs, spenat och vårlöksallad

  • Maguro-ae 60:-

    Senapsmajonnäs, vårlök, sparris

  • Miso 65:-

    Bakat ägg med sparris katouboshi

  • Surf & Turf 175:-

    Kammussla, oxfilé

  • Furankusutêku 130:-

    Flankstek, sparrisbroccoli sötpotatispuré

  • Soba 120:-

    Nudelsallad med halstrad tonfisk

  • Shake 125:-

    Lax med sparrisbroccoli

Tempura

  • Tempura Soft Shell Crab 100:-

    Softshell-krabba, miso-aioli

  • Tempura Avokado 95:-

    Avokado, wasabimajonnäs

  • Tempura Crab 95:-

    Crab Croquettes, ponzudressing

Kumiawase / Kombination

  • Niku 310:-

    Oxfile, grissida, kycklinglår, lammkotlett på grillad pokchoy

  • Yasai 260:-

    Sparris, sötpotatis, tofu, broccoli, shishito på grillad pokchoy

  • Shifudo 330:-

    Lax, hamachi, kammussla, jätteräkor på grillad pokchoy

Dezaato / Desserter

  • Cheesecake 95:-

    serveras med passionsfruktssås och sesamkrisp

  • ”Lava Cake” 90:-

    mörk chokladfondant

  • Sesamtryffel 35:-